FOTÓZZUNK EGYÜTT!

avagy nézz rá az életedre más szemszögből!

Szeretsz fotózni? Ha igen, akkor egy izgalmas coaching feladatra invitállak Téged! A képzeleteddel fogsz fotókat készíteni, nem kell hozzá semmilyen eszköz, így bárhol meg tudod csinálni.
Az év vége közeledtével érdemes megvizsgálnunk, hogy hogyan is állunk az életünk különböző területein, mi az, amivel elégedettek vagyunk és sikerként tartunk számon és mi az, amit jó lenne magunk mögött hagyni. Állj meg egy pár percre, csináld meg a következő 5-10 perces coaching feladatot. Először olvasd végig a feladatot, majd csukd be a szemed és csináld végig!
Kívánom, hogy minél több szépséges, szívet melengető képet készítsetek! :-)
brunch_6.png
  1. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy egy kamerán keresztül nézel az életedre! Mozgasd a kamerát! Fókuszálj minden fontos területre lépésről-lépésre!
  2. Mit látsz? Milyenek a képek? Milyen az aránya a tetszetős és a kevésbé vonzó, törölni kívánt képeknek?
  3. Válaszd ki azt a 4-5 képet, melyek a legnagyobb hatással vannak Rád! Ha van köztük olyan, amelyiktől szívesen megszabadulnál, mert negatív érzésekkel tölt el a látványuk, akkor azokat töröld le! Tartsd meg azokat a képeket, melyekhez jó érzéseket társítasz. 
  4. Válaszd ki azt az egy képet, amelyiket a legszívesebben nézel, amellyel kapcsolatban azt érzed, hogy tovább visz, energiával tölt fel és segíti az előrehaladásodat! Nagyíts bele ebbe a képbe, vizsgáld meg minden apró részletét és hagyd, hogy kellemes érzések járjanak át!
  5. Végül készíts egy képzeletbeli fotót erről a képről és nézegesd, memorizáld. Képzeletben helyezd el egy olyan helyre, ahonnan bármikor elő tudod majd hívni, amikor úgy érzed, hogy egy kis plusz energiára, motivációra van szükséged. 

Időnként érdemes újra és újra megcsinálni ezt a feladatot. Segít, hogy megálljunk egy kicsit, új nézőpontból megfigyeljük, hogy merre haladunk az életünkben, merre szeretnénk tovább menni, és merre nem. A megalkotott kép, pedig ad egy olyan támpontot, amiből tudunk töltekezni nehezebb pillanatokban.

Próbáld ki! Fotózni klassz dolog, így gondolatban is. :-) 

Kovács Beáta

nyelvi és karrier coach

www.icoachu.hu