Szeretnél ingyen angolt tanulni? Akkor irány a Cambridge University vagy a Harvard!

Hihetetlenül hangzik? Pedig nem az! Számos nagynevű egyetem, mint például az MIT (Massachusetts Institute of Technology), Berkeley, Stanford, Columbia, Harvard vagy a Cambridge University ingyen elérhetővé tette számos kurzusát az interneten.

graduating_dog.jpg

Kép forrás:mytopdogs.co.uk

Ha már középfok felé jár valaki angolból és szeretné szókincsét vagy hallás utáni szövegértését fejleszteni, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnia a következő oldalak egyikére, ahol a pénzügyi, gazdasági ismeretektől kezdve a pszichológián keresztül a számítógépes tanulmányokig vagy az egészséges életmódig, az élet szinte minden területéről találni könnyedebb hangvételű vagy egészen komoly kurzusokat is:

www.coursera.org , www.edx.org , www.alison.com , www.udemy.com

Remek lehetőség a nyelvtanulók számára ez a 2 az 1-ben tanulás! Az angol nyelvtudás csiszolása közben új szakterületekről szerezhetünk új ismereteket. Ez lehet pár órás, de több hónapos elfoglaltságot jelentő kurzus is, melyeket többségében ki-ki a saját időbeosztásának megfelelően végezhet el. Számos kurzus ingyenesen elérhető és az elvégzését követően kinyomtatható oklevelet is ad. Ez utóbbinak néhol előfeltétele online vizsga, de van ahol elég végighallgatni az összes előadást és már jár is érte az oklevél.

A tanuláson túl az önbizalom növelésre is kiváló ha elvégez az ember egy kurzust idegen nyelven, hiszen ha valaki képes angolul egyetemi szintű ismeretekre szert tenni, akkor bizony jár érte a vállveregetés, nem kell szerénykedni!

Minél több sikeresen elvégzett kurzust kívánok!

 

Szeretnék időt nyerni, kérem az 5 tippből álló listát