Te milyennek képzeled el a karrieredet hosszú távon?

Újfajta karrier modellre lenne szükségünk Laura Carstensen stanfordi pszichológus szerint. A várható élettartam egyre nő, mellyel együtt az aktív munkával eltöltött idő is kitolódik. Carstensten egy maratoni kb 60 évre szóló karrier tervezést javasol a 40 intenzív munkával eltöltött év helyett. Mielőtt bárki felszisszenne, hogy ki a manó akar 60 évig dolgozni, érdemes elolvasni a cikket és elgondolkodni a felvetésen. Pár mondatban összefoglalva azt javasolja, hogy ha 60 évre osztanánk el, terveznénk meg a jelenleg kb 40 dolgos évünket, akkor több idő jutna olyan tevékenységekre is, melyek feltöltenek, energizálnak minket és a munka-magánélet egyensúly is optimálisabb lenne. Tanulásra is több időt tudnánk szánni, illetve lenne több átmeneti időszak is, amikor részmunkaidőben dolgoznánk kisgyermek vagy idős családtag mellett vagy a végleges nyugdíjba vonulás előtt levezetésképpen. Mindenképpen érdemes elgondolkodni jelenlegi karriereden, vajon mennyire teszi lehetővé azt az életet, amit igazán szeretnél élni és hosszú távon vajon mennyire ad majd elégedettséget. 

Neked vannak hosszú távú karrier terveid? Ha nincsenek vagy úgy érzed, hogy jól jönne egy támogató, elgondolkodtató beszélgetés, mely segít újratervezni a karrieredet hosszabb távon is, akkor szeretettel várlak karrier coachingra!

www.icoachu.hu

icoachu3@gmail.com

the_nation_will_remain_the_land_of_the_free_only_so_long_as_it_is_the_home_of_the_brave.png

 

A többi izgalmas felvetésről itt tudsz olvasni: https://work.qz.com/1314988/stanford-psychologist-laura-carstensen-says-careers-should-be-mapped-for-longer-lifespans/